Pay Later Panic: Spelend bewust van risico´s bij achteraf betalen.

Welkom bij Pay Later Panic, het interactieve kaartspel voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Pay Later Panic laat je op een speelse manier ontdekken wat er écht schuilgaat achter achteraf betalen en hoe je problemen voorkomt.

Waarom Pay Later Panic?

Achteraf betalen klinkt gemakkelijk, maar kan ongemerkt leiden tot financiële problemen. Wat veel jongeren niet weten, is dat te laat betalen kan zorgen voor extra kosten of zelfs een negatieve BKR-registratie. Pay Later Panic sluit aan bij het principe van Preventive Law: problemen voorkomen door bewustwording te creëren vóórdat er iets misgaat. Daarom kozen we voor een 'serious game' in de vorm van flashcards. Deze vorm zet aan tot actieve deelname, gesprek en zelfreflectie. Pay Later Panic is niet alleen informatief, maar ook leuk en interactief. Het spel vergroot de betrokkenheid van jongeren en helpt hen om de informatie beter te onthouden. Zo krijgen ze meer inzicht in hun rechten en risico’s bij achteraf betalen én zijn ze beter in staat om verstandige financiële keuzes te maken.

Hoe werkt Pay Later Panic?

Je kunt Pay Later Panic alleen spelen of met een groep. Pay Later Panic bestaat uit drie soorten kaarten: Stellingkaarten, gevolgenkaarten en rechtenkaarten. Het doel van ons spel is op een leuke en interactieve manier meer over achteraf betalen, schulden en je rechten!

Spelregels

  1. Schud alle kaarten goed en leg ze als één stapel in het midden van de tafel.
  2. De jongste speler begint. Hij of zij pakt de bovenste kaart, leest de vraag of stelling hardop voor en geeft een antwoord. Bij meerkeuzevragen kies je A, B of C.
  3. Draai de kaart om en controleerd of het antwoord juist is. Bij een juist antwoord krijg je één punt. Bij een onjuist antwoord krijg je geen punt.
  4. Leg de gebruikte kaart op een aparte stapel. Daarna is de volgende speler aan de beurt.
  5. Ga door totdat alle kaarten gespeeld zijn.
  6. Tel aan het einde je punten op.
  7. De speler met de meeste punten wint!

Discussievragen

In de handleiding van het spel vind je ook vijf discussievragen die de spelleider kan inzetten om het gesprek op gang te brengen. Bijvoorbeeld: Voel jij je weleens ongemakkelijk of beschaamd als je geldproblemen hebt? Waarom wel of niet?

Deze vragen helpen je om dieper na te denken over het onderwerp en ervaringen te delen.

Toegankelijk en gratis

Klaar om slimmer om te gaan met achteraf betalen? Pay Later Panic is gratis beschikbaar, zodat iedereen het spel makkelijk kan spelen. Hoe meer jongeren het spelen, hoe beter ze hun financiële keuzes begrijpen en voorkomen dat ze in de problemen komen.

Pay Later Panic! Speel slim. Betaal bewust.


Deze producten en pitches zijn door studenten gemaakt voor onderwijsdoeleinden. Het zijn concepten van oplossingen voor veel voorkomende juridische problemen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Download: Bekijk pdf Bekijk pdf Video: Bekijk video